Satakunnan aluetaksi
Ammattisivut
KIRJAUDU SISÄÄN

 

JATKOKOULUTUS

LA 10.3.2018 KLO 8:30 - 16:00

Katso lisää - "jatkokoulutus"

 

 

Seuraava taksinkuljettajan peruskurssi alkaa

kevään 2018 aikana.

Katso lisää. Klikkaa

"seuraava kurssi" ja

"ilmoittaudun kurssille"

 KULJETTAJAKOULUTUS  

 

TAKSINKULJETTAJAKSI PITÄÄ KOULUTTAUTUA

Laki taksinkuljettajan ammattipätevyydestä tuli voimaan vuoden 2010 alusta. Laki edellyttää taksinkuljettajana toimivalta henkilöltä ammattipätevyyttä ja sopivuutta ammattiin. Jo ennen nykyistä ammattipätevyyslakia olemme kyydinvälitysyhtiönä vaatineet välityksessämme olevilta kuljettajilta  kuljettajakurssiemme suorittamista - Porissa jo kymmeniä vuosia.

Taksinkuljettajan ajolupa - ammattitaito saavutetaan kaksivaiheisella koulutuksella / kokeella - peruskurssi + paikalliskoe. Lisäksi, jos aiot kuljettajaksi Satakunnan Aluetaksi Oy:n kokonaiskyydinvälityksessä olevaan autoon pitää käydä DMY- kurssi; data-, mittari- ja ympäristökurssi. Katso tarkemmin "Infoa- hakijalle" - sivulta.

SINUSTAKO TAKSINKULJETTAJA

Haluatko, että työsi olisi mielenkiintoista ja vaihtelevaa asiakaspalvelutyötä, jossa asiakkaat ja maisemat vaihtuvat tiuhaa tahtia? Omaatko kyvyn tulla toimeen kaikenlaisten ihmisten kanssa? Pidätkö hyvillä autoilla ajamisesta? Taksikuljettajan työ koostuu, paitsi viikonlopun juhlijoiden kotiin kuljettamisista, myös koululaisten ja vanhusväestön kanssa toimimisesta. 

... taksinkuljettajan ammatti on suurelta osin asiakaspalvelutyötä - auto ja sen ajaminen ovat ainoastaan väline ja keino, jolla asiakkaan siirtymistarve toteutetaan. Sinä ja palvelukykysi ovat iso osa taksin kokonaispalvelu- tuotetta. Matkustajan mukava asiakaspalvelukokemus kuljettajan taholta on asia, jonka asiakas matkasta viimeksi muistaa.

Monella kuljettajaksi hakeutuvalla voi olla tavoitteena taksiyrittäjän ura. Taksiyrittäjyys edellyttää taksilupaa, jonka voi käytännössä saada ainoastaan taksinkuljettajana hankitun työkokemuksen kautta.

MITEN SAAN TÖITÄ TAKSINKULJETTAJANA?

Taksinkuljettajien työmarkkinatilanne on - ainakin isommilla paikkakunnilla - suhteellisen hyvä. Töitä on usein tarjolla päivä- ja yövuoroihin - arkena ja viikonloppuisin. Valmistuttuasi taksinkuljettajaksi voit kirjautua "Ammattisivuilta" kuljettajapörssiimme työnhakijaksi - pian tärppää.

Kiinnostuitko...jos, niin TERVETULOA TAKSIALALLE!

 

JATKOKOULUTUS ammatissa toimiville

Jatkokoulutus on taksinkuljettajan ammatinpätevyyslain mukaista lisäkoulutusta ammatissa toimiville. Koulutusta on saatava viiden vuoden välein ajoluvan voimassa pitämiseksi.

 Lisätietoja kurssien aikatauluista ja kurssien hinnoista on sivuilla "Seuraava kurssi", "Jatkokoulutus" ja "Infoa hakijalle".