Satakunnan aluetaksi
Ammattisivut
KIRJAUDU SISÄÄN

 

 

TAKSIKESKUKSESTA TILATUSTA MATKASTA MAKSAT ENINTÄÄN 25,00 EURON OMAVASTUUN YHDENSUUNTAISESTA MATKASTA.

 

SOITA 0600 309 666

Puhelun hinta on 1,67 euroa + ppm

Puhelu tallennetaan tilausselvisten ja osapuolien oikeusturvan takia.

 

 

 

KELA- TAKSIMATKOJEN SUORAKORVAUSNUMERO 

0600 309 666
Puhelun hinta 1,67  euroa + pvm - sis. alv. 24 %.

Omavastuumuutoksia alkaen 1.1.2016

Ändringar för reseersättning med början 1.1.2016

 

Puhelut tallennetaan tilaustarkistusten ja osapuolien oikeusturvan takia.

Taksimatkoissa kaksi omavastuuta - vaihtoehtoisesti

 Kun teet matkan terveydenhuollon yksikköön tai kuntoutukseen ja sinulla on sairautesi vuoksi oikeus Kelan korvaukseen taksimatkasta, tilaa matka Satakunnan sairaanhoitopiirin alueella yllä olevasta numerosta. Myös puutteelliset liikenneyhteydet voivat oikeuttaa taksin käyttöön.

Kela- taksikeskuksen tilausnumerosta tilatusta matkasta maksat enintään 25 euron omavastuun yhdensuuntaisesta matkasta. Lyhemmissä matkoissa omavastuuosuus voi olla alle 25 euroa - eli taksamittarin osoittama summa - esim. 16,60 euroa. Pienempikin omavastuu kartuttaa vuotuista omavastuukertymää, joten matkat kannattaa tilata Kela- taksikeskuksesta - aina.Vuotuisen matkakaton 300,00 euroa täytyttyä omavastuuta ei enää peritä, jos matkat on tilattu Kela- taksikeskuksesta.

Jos tilaat matkan muualta kuin mainitusta tilauskeskuksen numerosta, omavastuusi on 50 euroa. Tällöin maksat ensin matkan koko hinnan kuljettajalle ennen kuin voit hakea korvausta Kelasta. 50 euron omavastuuosuus ei kerrytä matkojen vuotuista omavastuuosuutta, ns. matkakattoa. Tämä omavastuu myöskin peritään asiakkaalta aina, vaikka matkakatto olisi täyttynyt muiden, kuin esimerkiksi keskitetystä tilausnumerosta tilattujen tai omalla autolla tehtyjen matkojen omavastuuosuuksista.

Muista näyttää autoilijalle Kela- korttia ennen matkan alkamista. 

 

Perustelluista syistä Kela voi myöntää asiakkaalle luvan käyttää ns. ”tuttutaksia - vakiotaksia” – eli haluamaansa taksia. Vakiotaksioikeuden saavat

 - vaikeasti sairaat lapset, joiden hoito on keskitetty keskus- tai yliopistosairaalaan

- alle 16- vuotiaat yksinmatkustavat lapset

- Kelan päätöksellä yksilöllisen harkinnan mukaan

Näissä poikkeustapauksissakin taksiasiakas maksaa taksiin ainoastaan omavastuun. Vakiotaksiasiakaana voit tilata matkan suoraan taksiyrittäjältä. Vakiotaksimatkoihin yhdistellään muiden asiakkaiden matkoja.

Vakiotaksimatkaan ei yhdistellä muita asiakkaita silloin, kun terveydenhuolto on kirjoittanut asiakkaalle todistuksen SV67 yksinmatkustamista varten. Ajanvaraukseen perustuvat matkat tulisi tilata hyvissä ajoin ennen kuljetuksen toteutumista, kuitenkin viimeistään edeltävänä päivänä klo 14 mennessä.

Tilaa matka ajoissa

Tilaa matka heti, kun olet saanut vastaanottoajan. Voit tilata yhdellä puhelinsoitolla menomatkan tai paluumatkan tai meno- paluumatkan terveydenhoidon yksikköön. Voit tilata samalla kertaa tiedossasi olevat matkat seuraavien kahden viikon ajalle. Voit pyytää oman kotikuntasi taksia matkallesi. Tilaa matka ylläolevasta numerosta myös kiireellisissä sairaustapauksissa.

Kun soitat taksikeskukseen, sinulta kysytään mm. seuraavia matkaan liittyviä tietoja:

  • nimi ja henkilötunnus
  • osoite, josta taksi noutaa sinut
  • matkan määränpään, esim. sairaala
  • kellonaika, jolloin taksi noutaa sinut ja myös perilläoloajan
  • tuleeko mukaasi apuvälineitä
  • tarvitsetko saattajan terveydentilasi vuoksi
  • puhelinnumero, josta sinut tavoittaa

Samassa kuljetuksessa voi olla myös muita matkustajia.

Jos tilaamaasi kuljetukseen tulee muutoksia tai kuljetuksesi peruuntuu, ilmoita niistä viipymättä taksikeskukseen.

Taksikeskukseen antamiasi tietoja ei käytetä muuhun, kuin matkan järjestämiseen ja matkakorvauksen käsittelyyn Kelassa. Henkilötietolaissa tarkoitettuna tietojen rekisterinpitäjänä on Kela.

Lisätietoja matkakorvauksista saat Kelan palvelunumerosta 020 692 204 ja Kelan internetsivuilta.

Lue lisää Kelan sivuilta

Tietoa kuljetuspalvelujen tuottajille